Project “EthnoMozaika” als onderdeel van het multicultureel onderwijs voor tweetalige kinderen

17 januari, 2021

De eerste fase van het nieuwe fotoproject is voltooid.  Aan “EthnoMozaika”, werd door een veertigtal kleuters van 4 tot 6 jaar deelgenomen. In december vonden de fotosessies plaats in Rodnichok. We hebben dit project lang geleden bedacht en nu zijn we begonnen met de uitvoering.

Een helder mozaïek van kinderportretten in klederdracht weerspiegelt perfect de etnisch-culturele diversiteit van onze wereld, haar culturele rijkdom en schoonheid. Elk kind heeft een subtiele verwevenheid van nationale eigenschappen en karakters die ze van hun ouders hebben geërfd, goed gemengd met de Nederlandse smaak en belichaamd in een unieke persoonlijkheid. Het is een groot genoegen om aan tweetalige kinderen les te geven. Elk kind heeft zijn eigen unieke etnomozaïek, zowel in het leven als in de taal. En de taak van leraren is om onze leerlingen te helpen zich voor te bereiden op een leven in een multiculturele samenleving.

Zodra de huidige beperkende maatregelen worden opgeheven gaan we in de volgende fase van het project portretten van schoolkinderen en leraren maken.

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...