Mozaika 18 Jaar !

6 maart, 2020

Zelfbestuurdag bij Mozaika, 22 februari 2020.

Volwassen worden is een geweldige mijlpaal, zowel in het leven van elke persoon als in het leven van een school. Enerzijds hebben we enorm veel lessen, projecten, evenementen en activiteiten achter de rug, anderzijds staan ​​er nog interessantere en spannendere dingen op stapel. Op 16 februari vierde Mozaika haar 18e verjaardag! De traditionele vorm van de feestdag – de dag van zelfbestuur – was verrassend in overeenstemming met deze tijd. Op deze dag nemen middelbare scholieren die samen met de school zijn opgegroeid en volwassen, de verantwoordelijkheid voor alles wat er gebeurt: ze geven lessen, organiseren spelletjes tijdens de pauze, volgen het schema op, lossen controversiële situaties op, maken een muurkrant en proberen vast te leggen wat er gebeurt in foto’s en video’s.

Traditioneel begon de dag van zelfbestuur met een plechtige bijeenkomst, waar elke klas de gelegenheid had om warme woorden te zeggen tegen de school en haar leiders – Elvira Yurievna Skiba en Zaure Zhastalapovna Visser. De creatieve geest hing vanaf de ochtend in de lucht, dus felicitaties werden gepresenteerd in allerlei genres: gedichten, liedjes, ansichtkaarten, tekeningen, portretten van de regisseur en hoofdleraar, verjaardagstaarten en theatrale felicitaties!

En de dansoefeningen zetten de juiste toon voor alles wat er op deze dag gebeurt, gaven energie en inspiratie.

Aan het eind van de dag wedijverden de studenten met elkaar over hoe ongebruikelijk en interessant hun leraren waren, die niet alleen cijfers gaven, maar ook certificaten uitgaven aan degenen die goed werk hadden geleverd, bijvoorbeeld het recht geven om een ​​paar minuten aan de test toe te voegen, aan het einde van de les uit een favoriet boek voorlezen,  of een compliment van de leraar. De sfeer van samenwerking, inspiratie en steun gecreëerd door middelbare scholieren maakte deze dag onvergetelijk!

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...