Leer Russisch met een twinkeling in de ogen

13 februari, 2022

Zoals de klassieker al zei, zal een zeldzame vogel naar het midden van de Dnjepr vliegen. We hebben bereikt, we hebben gevlogen en slechts één week scheidt ons van de voltooiing van dit spannende en tegelijkertijd veeleisende evenement. Een gulden middenweg vinden in een eindeloze stroom van informatie, niet om te overladen, maar om te intrigeren – dit zijn de belangrijkste postulaten van deze periode, het moment waarop het woord overgaat op kinderen.
Hoe leuk is het voor ons docenten om de interesse in de ogen van leerlingen te zien! Dit zijn momenten van echt geluk, wanneer je je realiseert dat je niet tevergeefs hebt gewerkt en klaar bent om dit pad opnieuw te bewandelen met dezelfde kracht.
Tijdens de pauzes in de lerarenkamer levendig – op tafel liggen kindertekeningen en essays over het onderwerp “Fraseologismen”. We lezen, bewonderen en merken dat ook ouders mee hebben gedaan aan onze marathon! Door samen te werken kom je dichterbij.
Dus, als resultaat van het werken aan hun eigen sprookje, begonnen de zesdeklassers hun Aesopische taal te spreken!
Drie weken op rij probeerden de zevende klassers zichzelf als journalisten, leerden elk woord te wegen. Nu wachten ze op het moment om hun held te interviewen. Held van hun tijd.
En onze kinderen zijn tijdens de marathon uitgegroeid tot experts in het oplossen van charades en puzzels.
Het pad van onze middelbare scholieren is niet gemakkelijk! We hebben zojuist het door de lockdown uitgestelde sprookje gespeeld, we zijn er nog niet in geslaagd om uit de rol van helden te komen, hoe we ons moeten voorbereiden op de dag van het zelfbestuur! En daarna de wedstrijd “Live Classics”! Vooruit, jongens, we geloven in jullie, de weg zal worden beheerst door de lopende!

Docent Russische taal en literatuur
Victoria Luhver

Foto door Valerija Vinogradova

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...