“Rodnichok”
Centrum voor voorschoolse tweetalige ontwikkeling

Rodnichok is de basis voor de voorbereiding van tweetalige kinderen voor de Russische school Mozaika. Het resultaat van vele jaren werk van de docenten van Mozaika was de verhuizing van Rodnichok in november 2013 naar een vaste locatie die uitsluitend bedoeld is voor deze voorschoolse ontwikkeling. De kinderen kunnen de hele dag in Rodnichok doorbrengen met afwisselende leersessies, spelletjes, wandelingen, slapen en volwaardig uitgebalanceerde maaltijden. Het centrum is gelegen in de rustige en groene omgeving van Amersfoort. De speeltuin is omheind en ingericht voor buitenspelen.

Vroege tweetalige ontwikkeling (doordeweekse groepen)

Rodnichok biedt interessante creatieve lessen voor de ontwikkeling van spraak, logoritmiek, rekenen, kennismaking met de buitenwereld, tekenen, modelleren. Onze pedagogen hebben veel programma’s ontwikkeld voor tweetalige peuters, die zelfs gewone activiteiten in een spannend spel vol fantasie veranderen. Alle lessen in jongere groepen zijn gericht op de veelzijdige persoonlijkheid en taalontwikkeling van tweetalige kinderen, de vorming van hun creatieve vermogens en een goede gezonde levensstijl. Kinderen kunnen de hele dag (8-9 uur) in de groep verblijven. We hebben de faciliteiten voor overdag slapen, gezonde wandelingen en warme maaltijden.

Kabouterjes (1,5 - 2 jaar)

Maandag 09.00 – 17.00u

Kapelki

Druppeltjes (2 - 3 jaar)

Woensdag 09.00 – 17.00u

Kolobok

Balletjes (3 - 4 jaar)

Vrijdag 09.00 – 17.00u

Voorbereiding op Russische basisschool (zaterdag groepen)

Kinderen vanaf 4 jaar starten in de zaterdaggroepen met een vroege voorbereiding op de Russische basisschool. Kinderen van 5 tot 7 jaar oud volgen een speciaal programma voor oudere kleuters en worden voorbereid voor overgang naar de 1e klas van de school Mozaika. Elke kinderdag is gevuld met creativiteit, alle lessen worden gegeven in een comfortabele omgeving voor de kinderen.

Er worden lessen gegeven in de volgende gebieden:

 • Spraakontwikkeling en uitbreiding woordenschat
 • Klankontwikkeling en alfabetisering
 • Lees- en schrijfvaardigheid
 • Rekenvaardigheden
 • Kennismaking met de wereld om je heen
 • Articulatieoefeningen en logopedische spellen
 • Muzikale- en ritmische activiteit
 • Kunst (tekenen, schilderen,..)
 • Sport oefeningen
 • Buitenspelen in de frisse lucht
 • Toneel

Na de lessen op zaterdag kunnen kinderen nog dansles krijgen. Binnenkort gaan we op werkdagen voor de allerkleinsten, extra mogelijkheden creëren voor artistieke-, intelectuele en fysieke ontwikkeling.

Dauwdruppeltjes (4 - 5 jaar)

Zaterdag 09.00 – 13.300u

Zonnestraaltjes (5 - 6 jaar)

Zaterdag 09.00 – 13.30u

Bollebozen (6 - 7 jaar)

Zaterdag 09.00 – 13.30u