Internationaal Kinderkamp

“U Kostra”

.

Het project begon in 2010. De impuls voor het project was de deelname van studenten en docenten van Mozaika aan verschillende internationale kampen. Sinds 2010 hebben we 12 keer ons kamp in Nederland of Duitsland georganiseerd. In juli 2023 vind het 13e kamp plaats. Tijdens elk kamp verzamelen zich meer dan honderd kinderen uit Nederland, Denemarken, België, Litouwen, Rusland, Wit-Rusland en andere landen rond ons kampvuur. Een hecht team van 30 volwassenen bezorgt de kinderen een onvergetelijke vakantie met veel creativiteit en vriendschappen. Deelnemers komen o.a. van de Russische scholen in Nederland, maar ook kinderen die niet naar de Russische gaan komen wel naar kamp. Veel kinderen zijn al trouwe kampgangers geworden en komen elk jaar terug.

De missie van het kamp is het verbeteren van de fysieke ontwikkeling, vrijetijdsbesteding, stimuleren en verbeteren van de Russische taal bij kinderen en jongeren, ontwikkelen van creatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en het verbinden van verschillende generaties.

Doelstellingen

  • ZKinderen lekker tot rust laten komen
  • ZCommunicatie in het Russisch stimuleren, en kennis laten maken met de Russische cultuur, tradities en folklore
  • ZActiviteiten om het creatieve- en leiderschapspotentieel van kinderen te ontwikkelen
  • ZVaardigheden verwerven om de zelfredzaamheid te vergroten
  • ZOntwikkelen van artistieke, dans-, zang- en ander podium vaardigheden.
  • ZVriendschappen tussen leeftijdsgenoten uit verschillende steden in Nederland en uit verschillende landen met als verbindende factor de Russische taal.

Programma

Natuurlijk de beste tradities uit onze kindertijd: standaard in het rooster, ochtend gymnastiek, “stille uren”, sport (vrolijke start), games, acteer contest, disco, kampvuur liederen met gitaar en natuurlijk respect voor elkaar.

Scoutingprogramma

Onmogelijk om een ​​meer geschikte plaats voor allerlei bosavonturen te bedenken! Traditionele verkenning spellen, tradities, liederen; bos onderzoek, oriëntatie op het terrein, overleven in het bos, huttenbouwen. En natuurlijk kampvuur, gitaren en lol maken met zijn allen.

Theater

Masterclasses met professionals van het hoog niveau in toneelbeweging, spreken naar publiek en acteervaardigheden.

Sport en recreatie

De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Creatieve ontwikkeling

Masterclasses voor dans (moderne trends, volksdans), kennismaking met dansen en kostuums van de volkeren van Rusland; Workshops voor zang en muziekinstrumenten; Fine Arts Studio.

Intellectuele ontwikkeling

Vreemde talen, meta-groepen in exacte en natuurwetenschappen, onderzoek, experimenten, intellectuele spelletjes en quizzen.

Kampleiders en onderwijzend personeel

Zeer ervaren docenten werken met de kinderen. Docenten van Russische scholen, jonge energieke mensen met ervaring in kinderkampen, recreatiecentra, organisatoren van internationale activiteiten, coaches, professionele choreografen, docenten zang en beeldende kunst. Onder onze kampleiders ontmoet je de meest eigenwijze, vriendelijke en atletische jongens en meiden. De senior kampleiders zijn ervaren scout leiders, atleten en jonge docenten. De basis wordt gevormd door studenten (17 – 22 jaar), oud-leerlingen van de Russische school Mozaika. Zo hebben we al een heel team van kampleiders opgeleid. De hoofdbegeleider is een ervaren scout leider. Hij is een wereldkampioen in kampvuur maken, maar ook gewoon een charmante jongeman.