Schoolfase van de internationale leeswedstrijd “Live Classics”

24 februari, 2022

Op 19 februari vond een van de interessantste kinderprojecten ter ondersteuning van lezen plaats – de schoolwedstrijd voor jonge lezers “Live Classics”.

Twaalf kinderen lazen fragmenten voor uit werken die niet in het schoolcurriculum waren opgenomen, waardoor de charme van het boek werd overgebracht en de diepe betekenis ervan werd onthuld, zodat anderen geïnteresseerd zouden zijn en het zouden lezen. Kinderen toonden hun talenten en zorgden voor onvergetelijke emoties. Iedereen was vooral verrast door de prestaties van de kleinste deelnemers, ze waren een beetje bezorgd, maar zonder aarzelen en lazen expressief hun nogal volumineuze teksten.

De juryleden hadden het moeilijk om de winnaars te kiezen.

De eerste plaats werd ingenomen door een leerling van de 10e klas Blenk Aidan met het werk “Extreme Case” van I. Turichin.

De tweede plaats werd ingenomen door de 9e klas student Sophia Bijl met het werk “Poor People” van F. Dostoevsky.

De derde plaats werd ingenomen door Amir Kamahwal, een leerling van de 9e klas met A. Gaidar’s werk “Timur and his team”.

Als onderdeel van de school kende de jury de vierde plaats toe aan Tensi Ksyusha met het werk van M. Druzhinina “The Cure for the Control”.

Alle deelnemers aan de wedstrijd ontvangen certificaten en prijzen van de Mozaïekschool. En de winnaars en de jongste kinderen onder de 10 jaar hebben in maart het volgende nationale podium van de Internationale Competitie voor Jonge Lezers “Live Classics-2022” in Den Haag. Wij wensen de heren van harte succes! TA Baranova, curator van de schoolfase van de wedstrijd “Live Classics”

Winnaars van de schoolfase van de wedstrijd ‘Living Classics’

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...