Het toneelstuk “De Kikkerprinses”

7 februari, 2022

Hoe lang kijk je al naar een sprookje? Echt, Russisch, magisch? Waar goed het kwaad overwint, waar liefde en vriendschap alle obstakels overwinnen. Een sprookje waar het thema gehoorzaamheid aan ouders onopvallend doorheen gluurt.
Onze mozaika kleuters hebben geluk! Ze hadden het geluk een magisch land te bezoeken, Baba Yaga, Kashchei, de koning, te ontmoeten en de wonderbaarlijke transformatie van een kikker in een prinses te zien! Maar het was jammer om afscheid te nemen van de Kikker :), ze was zo levendig, in een elegante zomerjurk, glimlachend :), ik wilde haar gewoon aanraken :). En de prinses! Al adembenemend van haar trage tempo, kalme spraak en schoonheid! Ik weet zeker dat de meisjes nu een nieuw rolmodel hebben naast de Sneeuwwitje en Elsa.
Gedurende 50 minuten, hun adem inhoudend, niet bewegend, leefden de jongens mee met Ivan in zijn beproevingen, verheugden zich over zijn overwinningen, lachten. Heldere landschappen, kleurrijke kostuums, een opruiende dans van de koopman en jongensdochters gaven geen enkele kans om afgeleid te worden door iets vreemds :). De opvoeders die aan de randen van de rijen zaten, bleken een nutteloze voorzorgsmaatregel om de orde te handhaven. Wanneer een voorstelling grenst aan magie, dan zijn er geen “kijkregels”, “gedragsregels in de zaal” nodig! Absoluut iedereen, van 2,5 jaar (de kleinste toeschouwer zit op de schoot van de oudere zus) tot 11-jarigen, volgde het plot zonder te stoppen.
En de taal waarin het sprookje was geschreven, levendig, humoristisch, afgewisseld met Slavische frases, die helemaal niet wogen, maar integendeel, pikantheid en lichtheid aan de vertelling gaven, zorgde ervoor dat iedereen er verliefd op werd: zowel toeschouwers als artiesten.
Ik wil doorgaan! We zullen er naar uitkijken!
Veel dank aan alle organisatoren, artiesten, creatief team! Het kolossale werk achter al deze magie!

Nadezhda Vladimirovna Abramova, wiskundeleraar, moeder van drie kinderen (één toneelspeler).

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...