“Herfst” kwam op bezoek …”

20 oktober, 2020

Afgelopen zaterdag kwam “Herfst” op bezoek bij de kinderen van het tweetalige ontwikkelingscentrum Rodnichok! Ja, ze kwam niet met lege handen, maar met een hele mand rijpe, sappige appels. Ze deelde haar oogst royaal met de kinderen! Maar hoe hebben de kinderen “Herfst” blij gemaakt? Ze waren gekleed in mooie kostuums! Wie waren er allemaal op dit festijn ? Bosbewoners – dieren en pompoenen, groot en klein en zelfs een jonge eik rende en ritselde met zijn bladeren. En wat hebben de kinderen uit elke groep geweldige liedjes gezongen! Herfst luisterde naar hen en zong zelfs mee! Maar is er een feest zonder spelletjes? Dat kan natuurlijk niet! Dus Herfst probeerde de kinderen te verwarren, maar die trapten daar niet in. Nee, daar zijn ze veel te slim voor.
Maar niet iedereen wilde plezier hebben tijdens het feest. De pop Baba Yaga met haar poppenbosvrienden kwam ook langs, maar de oude vrouw bleek heel chagrijnig te zijn. Ze was geïrriteerd door de herfst, zeggen ze, omdat het somber en koud is …  Maar aan het einde van het feest was Baba Yaga ook blij. Ze beloofde weer op bezoek te komen. De kinderen namen afscheid van de poppenhelden en haastten zich naar hun moeders en vaders …
‘Mam, kun je je voorstellen …’
“Mam, de herfst is bij ons gekomen …”
“Papa, er was zo’n Baba Yagaaa …”
Kinderen zijn de meest oprechte en dankbare toeschouwers! We doen alles voor hen! En we doen het met een reden … “Mam, je verbeeldt het je!”

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...