Festival van Russische literatuur gaat verder….

6 februari, 2022

Zoals de beroemde Amerikaanse schrijver William Ward schreef, een groot leraar inspireert !  Zijn we erin geslaagd om kinderen de grote geest van de Russische taal bij te brengen? Is het ons gelukt om in hun toch al nieuwsgierige aard interesse te wekken voor de Russische taal en literatuur? Konden de leerlingen de onlosmakelijke verbinding zien tussen taal en cultuur, taal en wiskunde, wiskunde en literatuur, taal en koken? Het zou overdreven zijn om deze vragen bevestigend te beantwoorden, we staan ​​nog maar aan het begin van onze reis. We proberen, we motiveren en we geloven dat we aan het einde van de reis trots zullen zijn op het werk dat we samen hebben gedaan. Ondertussen genieten we van het spannende proces.

Tijdens de wiskundelessen slaagden de kinderen erin om het verband tussen wiskunde en literatuur te overwegen, kennis te maken met de dimensionaliteit van het vers en zelfs de gedichten van Pushkin, Fet, Majakovski in de vorm van getallen te lezen, met behoud van de dimensionaliteit van het vers. De kinderen waren verbaasd dat je een reeks cijfers kunt lezen en tegelijkertijd het gedicht van de dichter kunt raden!

Onze lagere schoolkinderen trainden in intellectuele spelletjes, het oplossen van charades, puzzels en kruiswoordpuzzels. Middelbare scholieren veroverden de wereld van fraseologie, voerden zoekwerk uit, bleven werken aan het schrijven van een sprookje. Op basis van de resultaten van huiswerk werd een wedstrijd “Phraseologieën in tekeningen” gehouden. En de winnaars van de quiz “In de wereld van fraseologische eenheden” wachtten op een zoete prijs.

Bij de workshop over de grondbeginselen van de journalistiek werkten we verder aan interviews. De jongens weten al hoe ze zich niet alleen de held moeten voorstellen, maar weten ook hoe ze het interessant kunnen maken. Via een videoles begonnen middelbare scholieren kennis te maken met de woordenschat van de Russische keuken, leerden waar de uitdrukking “tip” vandaan kwam, hoe je honing kunt drinken en gelei kunt snijden, en wat ze in Rusland aten voordat aardappelen verschenen.
Serieuze tiendeklassers maakten kennis met de stijl door Tautology Tricks te spelen.

We hebben nog twee weken vol spannende lessen en interessante ontdekkingen voor de boeg. Wij blijven inspireren!

Mozaika nieuws – deel 5

Mozaika nieuws deel 5 staat in het teken van onze mooie stad Amersfoort.Deze keer zullen jonge...

Mozaika nieuws – deel 4

Mozaika nieuws - deel 4Over het schoolgebouw Het Nieuwe Eemland.Video door Valerija Vinogradova,...