Buitenschoolse activiteiten en recreatieve activiteiten voor kinderen

De organisatie van een gezonde en interessante vrijetijdsbesteding voor kinderen is een van de prioriteiten van het werk van ons centrum. Mozaika biedt kinderen ruime mogelijkheden voor diverse vormen van creatieve ontwikkeling. Er zijn studio’s voor theater, vocale en choreografische lessen.  Ook zijn er hobbygroepen en keuzevakken. Talrijke festivals, theaterprojecten, wandelingen en excursies, maar ook evenementen in de klas stimuleren kinderen om vriendschappen aan te gaan en te onderhouden, zowel op school als daar buiten.

Theater

Zang

Choreografie en dans

Tv-journalistiek

Tekenen

Schaken

Levendig Russisch

Wiskunde

Engels

Al vele jaren laten onze leerlingen, als leden van het creatieve team “Mozaika”, het publiek genieten van hun sprankelende optredens en gedenkwaardige uitvoeringen.

Jaarlijks wordt tijdens de schoolvakantie in mei voor kinderen van 8 tot 16 jaar een internationaal kinderkamp ‘Bij het kampvuur’ gehouden.

Mozaika neemt actief deel aan verschillende educatieve Russische programma’s voor kinderen van landgenoten die in het buitenland wonen, zoals “Een blokkadeboek lezen”, “Theatraal Petersburg”, “Hallo, Rusland!”, Olympische Spelen, wedstrijden en andere evenementen. De studenten van Mozaika zijn finalisten en winnaars van de internationale wedstrijd Live Classic, van wie sommigen gratis reizen kregen naar het internationale kinderkamp Artek. Gedurende de hele geschiedenis van onze school zijn meer dan twintig leerlingen Artekites geworden.

 

De afdeling voor museum pedagogiek is een nieuwe richting van ons werk. Deze stimuleert de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind, en hierbij verleggen we de gebruikelijke grenzen van het idee van musea. Integratie van museumexcursies in het onderwijsproces en communicatie met de samenleving zijn noodzakelijke voorwaarden voor de ontwikkeling van de creatieve persoonlijkheid en is gericht op het vormen van competentie op het gebied van onafhankelijke cognitieve activiteit van studenten. We bieden museumuitstapjes aan onze jongste leerlingen en aan middelbare scholieren.