> Over Mozaika

> Over tweetaligheid

> Samenwerking

Samenwerking

SAMENWERKING MET HOGE SCHOLEN VAN DE RUSSISCHE FEDERATIE OP HET GEBIED VAN HET PROMOTEN VAN RUSSISCHE TAAL IN HET BUITENLAND

Pushkin State Russian Language Institute

Sinds november 2015 is Mozaika formeel aangesloten op het partner netwerk van het Pushkin Institute. De overeenkomst werd ondertekend door de rector van het Pushkin State Russian Language Institute Margarita Nikolayevna Rusetskaya en de directeur van Mozaika Elvira Yurievna Skiba. Als onderdeel van deze samenwerking, verbeteren onze leraren voortdurend hun vaardigheden door deel te nemen aan webinars en opleidingen georganiseerd door het Instituut ter ondersteuning van het onderwijs in het Russisch in het buitenland. Zo nemen onze docenten met veel interesse deel aan het webinar programma bestaande uit 81 thema’s, welke vrijwel alle belangrijke gebieden omvat. Daarnaast wordt deelgenomen aan de educatieve programma's van het partner netwerk, waaronder “de basisvaardigheden in het onderwijzen van het Russisch als vreemde taal", "Specialiteit van het onderwijs bij het werken met tweetaligen", "certificatie testen," en de “Russische taal in de mondiale onderwijsruimte".

Medewerkers van Mozaika maken bij de voorbereiding van hun lessen gebruik van materialen uit de portal "Onderwijs in het Russisch", in het bijzonder het gedeelte "Russische taal gericht op het trainen van tweetalige kinderen”.

In juni 2016 hebben onze middelbare scholieren met succes de certificeringstest "Russische alledaagse communicatietaal" doorstaan van het eerste certificeringsniveau B1. De resultaten die onze studenten behalen zijn hoog en zeer hoog. Een aanzienlijk deel van de studenten heeft meer dan 90 procent van de juiste antwoorden. De examen test werd voorafgegaan door een serieuze training, welke werd uitgevoerd in samenwerking met het personeel van het Pushkin Instituut (Olga Nikolayevna en Tatiana Kalenkovoy Evaldovna Korepanova).  

Onze samenwerking met het Pushkin Institute gaat succesvol verder. Onze middelbare scholieren bereiden zich dit jaar voor om de certificeringstest "Russische taal van de dagelijkse communicatie" te behalen op het niveau van B2 en C1.

In december 2016 publiceerde het tijdschrift "Russisch in het buitenland" een artikel geschreven in samenwerking met Ludmila Zhiltsova (recent verdedigde zij bij het Pushkin Institute haar Master) gewijd aan de specifieke kenmerken van lexicale fouten tweetalige door tweetaligen, met name in de ontwikkeling van idiomatische middelen van de taal en richtlijnen in de studie van materiaal.

Een ander stadium van onze samenwerking was de deelname aan het internationale forum "Het onderhoud van het systeem studie van het Russisch: Traditie en innovatie", gehouden 27 februari 2016 in Genève. Onze docent Russische taal Olga Zaitseva was betrokken bij van voorbereiding van onze studenten voor deze test. Als resultaat van de discussie werd duidelijk dat de grootste interesse werd veroorzaakt door individuele lessen via Skype.


Samenwerking met Irkutsk State University

… vertaling volgt…


Центр развития двуязычных детей

Stichting Mozaika

KvK nr: 54832993

Tel:033 711 5730

info@mozaika.nl


ЦРДД «Мозаика» / School Mozaika
Lokatie: Het Nieuwe Eemland

Daam Fockemalaan 12

3818 KG Amersfoort


ЦРДД «Родничок» / Rodnichok

Engweg 3

3828 CJ Amersfoort

Tel: 033-3690579


ЦРДД «Теремок» / Teremok

Lokatie: Wijkcentrum Orka

Germanenlaan 360

7312 JJ Apeldoorn  
Home Over Mozaika School Voorschools Kamp Foto's Kinder pagina Samenwerking Главная (Ру)