> Over Mozaika

> Over tweetaligheid

> Samenwerking

Over Mozaika

Over de Mozaika

Het Centrum voor de Ontwikkeling van Tweetalige Kinderen, Mozaíka is een open pedagogisch instituut met als hoofddoel de harmonische, persoonlijke ontwikkeling van tweetalige kinderen in een meertalige omgeving. Meer algemeen bekend als de Russische school "Mozaika", bestaat ons centrum sinds het najaar van 2001. Het centrum omvat naast de Russische school "Mozaika" in Amertsfoort, het centrum voor voorschoolse tweetalige ontwikkeling "Rodnichok" in Amersfoort en het centrum voor ontwikkeling van tweetalige kinderen "Teremok" in Apeldoorn.

Onze doelen:

Structuur  

Het Centrum voor de Ontwikkeling van Tweetalige Kinderen, Mozaíka omvat twee niveau's: de peuter/kleuter school en de school.

In de kleuterscholen "Rodnichok" en "Teremok" nodigen we kinderen van 1,5 tot 7 jaar uit, ongeacht het taalniveau. Een kind dat een voorschools programma in onze kleuterscholen heeft voltooid, wordt automatisch een leerling van de school.

De school "Mozaika" accepteert kinderen vanaf 7 jaar. De inschrijving van kinderen die geen voorschools onderwijs hebben afgerond, omvat inleidende tests.

Buitenschoolse activiteiten en recreatieve activiteiten voor kinderen

De organisatie van een gezonde en interessante vrijetijdsbesteding voor kinderen is een van de prioriteiten van het werk van ons centrum. Mozaika biedt kinderen ruime mogelijkheden voor diverse vormen van creatieve ontwikkeling. Er zijn studio's voo theater, vocale en choreografische lessen.

Al vele jaren laten onze leerlingen, als leden van het creatieve team "Mozaika”, het publiek genieten van hun sprankelende optredens en gedenkwaardige uitvoeringen. Talrijke festivals, theaterprojecten, wandelingen en excursies, maar ook evenementen in de klas stimuleren kinderen om vriendschappen aan te gaan en te onderhouden, zowel op school als daar buiten.

Jaarlijks wordt tijdens de schoolvakantie in mei voor kinderen van 8 tot 16 jaar een internationaal kinderkamp 'Bij het kampvuur' gehouden. Mozaika neemt actief deel aan verschillende educatieve Russische programma's voor kinderen van landgenoten die in het buitenland wonen.  


De afdeling voor museum pedagogiek is een nieuwe richting van ons werk. Deze stimuleert de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind, en hierbij verleggen we de gebruikelijke grenzen van het idee van musea. Integratie van museumexcursies in het onderwijsproces en communicatie met de samenleving zijn noodzakelijke voorwaarden voor de ontwikkeling van de creatieve persoonlijkheid en is gericht op het vormen van competentie op het gebied van onafhankelijke cognitieve activiteit van studenten. We bieden museumuitstapjes aan onze jongste leerlingen en aan middelbare scholieren.


> Over tweetaligheid

> Samenwerking

Центр развития двуязычных детей

Stichting Mozaika

KvK nr: 54832993

Tel:033 711 5730

info@mozaika.nl


ЦРДД «Мозаика» / School Mozaika
Lokatie: Het Nieuwe Eemland

Daam Fockemalaan 12

3818 KG Amersfoort


ЦРДД «Родничок» / Rodnichok

Engweg 3

3828 CJ Amersfoort

Tel: 033-3690579


ЦРДД «Теремок» / Teremok

Lokatie: Wijkcentrum Orka

Germanenlaan 360

7312 JJ Apeldoorn  
Home Over Mozaika School Voorschools Kamp Foto's Kinder pagina Samenwerking Главная (Ру)