Home

Calendar

Mozaika wint alle prijzen tijdens de competitie “Levende klassiekers”


De leerlingen van de Russische school "Mozaika"  speelden helder, emotioneel en artistiek op de internationale competitie van jonge voordragers "Levende klasiekers". De kinderen lezen uit fragmenten van hun favoriete literaire werken.  

De competitie tussen de jonge Russische landgenoten van Nederland werd dit jaar in Eindhoven gehouden. In de voorgaande jaren hebben meer dan 10 miljoen kinderen uit 84 landen van de wereld eraan deelgenomen. De laatste competitie vindt plaats in mei in het kindercentrum "Artek" en de superfinale - op het Rode Plein in Moskou.

Vijf leerlingen vertegenwoordigden “Mozaika” bij deze literaire wedstrijd. Naar het beeld van een zachtaardige Assol  voerde Sofia Kozodaeva het publiek naar de romantische wereld van Rode Zeilen van Alexander Green.  Vlad Kosikhin reïncarneerde briljant als oom Podzher uit het humoristische verhaal van Jerome K. Jerome "Drie in een boot, nog afgezien van een hond." Zoya Banen heeft me laten nadenken over het verhaal van een soort. Hartelijk en oprecht las zij het verhaal van Boris Ganago "Spiegel”. Amir Kamaval sprak gemakkelijk en opgewekt over de liefde van kinderen. Hij reciteerde het verhaal van Tatiana Petrosyan "Zapiska". Roman Bogomolny bracht de zaal in vevoering met "Persischs Stoombad" van Igor Danilov-Ivushkin. Hij voerde een echte theatrale uitvoering op.

In deze competitie is, naast het expressieve artistieke lezen, een van de belangrijkste criteria het kunstenaarschap van de uitvoering. Hiermee pakte onze Roma opmerkelijk ce eerste plaats en werd de onbetwiste winnaar. De tweede plaats was voor Amir Kamaval en de derde voor Zoya Banen.

De nationale versie van de Internationale Competitie "Levende Klasiekers" in Nederland werd georganiseerd door het Bureau van de NSRS en werd uitgevoerd met de hulp van de Russische school "Buratino", evenals Russische landgenoten die deelnamen aan de competitie.

Na de competitie konden alle deelnemers genieten van een interessant stuk "Aanvoerder van de roodhuiden" van het Russische theater "Most" uit het Duitse Stuttgart.

We zijn vol emoties van de toespraken van onze studenten. Ze waren in staat om het belangrijkste idee van de werken aan te voelen en aan het publiek over te brengen. We zijn er trots op dat hier, in Nederland, kinderen de mooie Russische taal behouden en ontwikkelen. Het is vreugdevol dat ze geïnteresseerd zijn in lezen en de magische wereld van de Russische literatuur ontdekken.

artikel: Elena Trokhimik  

foto: Olesya BogomolnayaIn "Mozaika" vierden we gisteren de internationale vrouwendag! Felicitaties voor moeders, grootmoeders en meisjes tijdens de voorjaarsvakantie en op school en op de kleuterschool.

Een zee van bloemen, glimlachen, kinderstemmen ...

Gedichten, liedjes, wedstrijden ...

Heel ontroerend en schattig.


Geweldig en we houden allemaal van dit feest !


Maslenitse

Met:

Julia Arduvanova

Elina Ten Tenovich

Olga Blenk


In verband met de verbouwing van het gymnasium, verhuizen we naar een nieuwe school - Het Nieuwe Eemland, gelegen in het prachtige groene deel van Amersfoort, vlak bij de ingang van de stad.


Nieuw adres:

Daam Fockemalaan 12

3818 KG Amersfoort

Open laboratorium le in Mozaika

Op 1 februari hadden we op de Russische school "Mozaïek" een open laboratorium les. Dit is een geweldige win-win quiz, waarin elke deelnemer als overwinnaar uit de bus komt. Je vraagt je af, wat is er te winnen ? Er wordt nieuwe kennis opgedaan dmv een interessante spelvorm. Dit alles is ongelooflijk interessant voor zowel kinderen als volwassenen. Vragen als: "Is het waar dat de Eiffeltoren in de zomer hoger is dan in de winter?", "Kan de hele familie ontbijten met één levende kooi?" "Kikkers en padden kunnen mensen met wratten infecteren"? geschikt voor volwassenen en kinderen :))

De deelnemers van het project controleerden de hypothesen, onthulden de ware en valse verklaringen, schreven zelfs het dictaat.

Het is opmerkelijk dat kinderen soms meer correcte antwoorden gaven dan volwassenen! Immers, hun interesse in het leven en het onophoudelijke "waarom?" en "waarom?" helpt hen om de waarheid te vinden, en wij, de volwassenen, worden aangemoedigd om naar antwoorden te zoeken. Onze gids voor de antwoordenwereld was Anastasia Steshina. We hebben er samen naar gekeken in verschillende delen van de wetenschappelijke wereld.

Natuurlijk waren we tijdens de twee uur durende game niet in staat om alle vragen uitputtend te beantwoorden, maar we slaagden er in een opwarmende interesse in het kennen van het onbekende op te wekken! Wat een geluk is het om kleine wetenschappers en pioniers in kinderen te zien!


Nadezhda Abramova, docent wiskunde


Maslenitse

Maslenitse.

Opmerkelijke herinneringen blijven ons bij van het nieuwjaarsfeest van Mozaika. Met dit fotoalbum kun je jezelf opnieuw onderdompelen in die fantastische sfeer. Allemaal al vast een heel fijn “oud nieuwjaar”!


Foto Ira Yugay


Hier ons sprookjesachtig nieuwjaarsfeest.  

Kijk naar de blije gezichten van kinderen, vol verwondering en genot!

GELUKKIG NIEUWJAAR, VRIENDEN!

video: Ksenia IceEn dit is nieuwjaarsfeest van der basisschoolleerlingen.

De kinderen waren erg actief in alle spelletjes die Leshiy en Baba Yaga hen boden, alles geraden en gedanst. Ze hielpen de haas de staf van Ded Moroz te vinden en het naar hem terug te brengen.


video: Ksenia Ice

Onze kinderen van klassen 4-6 gingen niet zonder geschenken van Ded Moroz!

 

video: Ksenia Ice


Assemblage partnersnetwerk van het Instituut Poesjkin in Moskou.

OA Radchenko presenteert Elvira Yurievna Skiba het certificaat van het partnercentrum van het Pushkin Instituut.

Vandaag was een prachtige, maar een onvergetelijke dag! Van 's morgens vroeg tot' s avonds laat was ons vriendelijke, krachtige en mooie pedagogische team bezig met teambuilding. Dank aan de supertrainers Leo Vogel en Nadzeia Iliukhina voor jullie bijdrage aan het "Mozaika" -team! Het was nuttig, professioneel en oprecht!In 2017 ontvingen 14 leerlingen van Mozaika in de niveaus B2 en C1 een certificaat van Pushkin's Pushkin-literatuur in de Russische taal. Elf van de veertien werden getest met een score van 89 en hoger. De hoogste score is 96.

We bereiden alweer een nieuwe groep voor!Gouden herfst

Я Осень золотая в гости к вам пришла.

Жёлтыми листочками землю убрала.

Яркой, рыжей краскою клены разукрасила,

На кусты надела золотые платьица.

Как добрая художница водила нынче кистью,

Дубовые, кленовые разрисовала листья!


В "Мозаике" прошел праздник Осени. Это было замечательное завершение первой четверти нашего учебного года. Ребята с удовольствием участвовали во всех конкурсках, отгадывали загадки, собирали урожай и удивляли Красавицу-Осень своими умениями. Всем хороших осенних каникул! Увидимся через неделю, 28 октября.


С Днём учителя, дорогие! Здоровья вам и радости, творческой энергии и профессионального роста!
У нас самая прекрасная работа - сердце отдавать детям!  


Наш первый выпускной бал

Вы повели нас по дороге знаний.

Отдав нам много силы и ума.

А сколько приложили вы стараний,

Чтоб мы учились хорошо всегда!

Вы научили нас писать красиво,

Решать задачи и себя вести,

Всегда спокойно, чутко, терпеливо

И к каждому подход сумели вы найти.


Первый выпускной бал, 17 сентября, 2017г. "Мозаика", Амерсфорт.   

фото: Ira Yugay Ирина Югай


Золотые наши дети!!! В добрый путь!!!

Отчего ж затуманилась вдруг синева ваших глаз?

Это, выпорхнув прямо из рук, годы детства уходят от вас.

Пусть летят они, летят! И нигде не встречают преград!


Огромное спасибо, camera woman Ksenia Ice


Семинар для родителей "Чтение: от мучения к приключению"

Семинар для родителей учеников начальных классов и старших дошкольников.

Как пробудить интерес к чтению, как его развивать, поддерживать - вот одна из важнейших задач не только школы, но и родителей. Пробуждение интереса к книге происходит в дошкольном возрасте. И здесь ведущую роль должна играть семья. В начальной школе необходимо интерес к книге поддерживать. Как мотивировать ребёнка к чтению? Какие книги выбрать? Как вырастить его читающим?

Запись на семинар: school@mozaika.nl

Начало нового учебного года в Мозаике

Промчалось лето красное,

Весёлое и вольное.

Настало время классное,

Дворовое и школьное.

Немножечко дождливое,

Холодное и стужное,

Но всё-таки счастливое

И очень-очень дружное.

(А. Усачёв)

9 сентября Мозаика вновь отворила свои двери в мир знаний и открытий!  Желаем всем ребятам отличных оценок. Пусть вам будет легко и интересно в учении, пусть ваши успехи станут предметом гордости родителей и учителей. А педагогам - оптимизма, энергии, новых профессиональных побед и плодотворной работы!


Первый учитель,

Первый звонок,

Первая буква,

Первый урок,

Первое слово горит на доске,

Первый букварь и задачник в руке.

Оркестры играют,

Речи звучат —


Школа приветствует новых ребят.


Пролетело лето, как большая птица. Вот уже и осень в двери к нам стучится. И листок берёзки тихо и печально Падает на землю словно бы нечаянно. Длинноногий дождик будет слёзы лить,

Тонкая рябина у окна грустить. А ребята наши в детский сад пойдут, Здесь их очень любят и, конечно, ждут. Сегодня "Родничок" распахнул двери для наших маленьких воспитанников (4-6 лет). Ребята с удовольствием поиграли с Шапокляк и открыли двери детского сада волшебным ключиком. В добрый путь!

Центр развития двуязычных детей

Stichting Mozaika

KvK nr: 54832993

Tel:033 711 5730

info@mozaika.nl


ЦРДД «Мозаика» / School Mozaika
Lokatie: Het Nieuwe Eemland

Daam Fockemalaan 12

3818 KG Amersfoort


ЦРДД «Родничок» / Rodnichok

Engweg 3

3828 CJ Amersfoort

Tel: 033-3690579


ЦРДД «Теремок» / Teremok

Lokatie: Wijkcentrum Orka

Germanenlaan 360

7312 JJ Apeldoorn  
Home Over Mozaika School Voorschools Kamp Foto's Kinder pagina Samenwerking Главная (Ру)